Новият мениджър на Ливърпул Рой Ходжсън е на път да осъществи сензационен трансфер, връщайки в клуба нападателя Питър Крауч. При предишния си престой на „Анфийлд”, английският национал отбеляза 22 гола във Висшата лига и се превърна в един от любимците на привържениците. Крауч напусна през 2008 година, за да премине в тима на Портсмут. В момента дългучът защитава цветовете на Тотнъм Хотспър и минава за един от любимците на Ходжсън.

В същото време не спират спекулациите за трансфери в Ливърпул на какви ли не футболисти. В английските и италианските медии усилено се твърди, че голмайсторът на Ювентус Давид Трезеге също е пред преминаване в мърсисайдския гранд. Това не е първият път, в който името на французина се свързва с Ливърпул.

През следващата седмица пък Ливърпул ще започне преговори с бившия защитник на Уигън Атлетик Пол Шарнър. 30-годишният австриец умее да играе и в полузащитата, където най-вероятно ще бъде използван в Ливърпул. Ходжсън се опита да привлече Шарнър във Фулъм цели три пъти, но поради различни причини така и не успя. Астън Вила и Съндърланд също имат мераци към вече бившия футболист на Уигън.