Мениджърът на Ливърпул Брендън Роджърс посъветва Луис Суарес да забрави за шиороко обсъждания скандал между него и Патрис Евра от Манчестър Юнайтед.

Според северноирландския специалист феновете на опонента винаги се опитват да разколебаят най-добрите играчи. Изказването на Роджърс бе продиктувано от непрекъснатите освирквания, които Суарес получи по време на загубата на Уругвай от Великобритания на олимпийския футболен турнир.

„Първо, трябва да е ясно, че противниковите фенове се занимават само с добрите играчи. Няма да видите лош футболист, който да бъде освиркван“, сподели Роджърс.

През миналия сезон Суарес бе наказан за 8 шампионтани срещи, след като бе признат за виновен в това, че е обидил на расистка основа Евра по време на мача между отборите им на „Анфийлд“ през декември 2011 година. Конфликтът помежду им се задълбочи няколко месеца по-късно, когато уругваецът не отвърна на подадена от французина ръка по време на традиоционното ръкостискане преди началото на двубоите.

„Луис най-вероятно още чувства известна несправедливост към него, но за мен той просто трябва да продължи напред. Станалото – станало и той трябва да го приеме, независимо колко трудности изпитва. Важното е да печелим мачове и да даваме най-доброто от себе си за клуба“, добави Роджърс.

„Фантастично е, че отново можем да разчитаме на него, а той вече е готов за битка. Сега ще получи няколко почивни дни, а след уикенда ще се присъедини към тима. Той изигра немалко двубои, така че във физическо отношение е на прилично ниво, а може би и по-високо. Очаквам с нетърпение да работим заедно“, завърши мениджърът на Ливърпул.