Вратарят на Ливърпул Симон Миньоле се бори за бъдещето си в отбора. Това заяви мениджърът на мърсисайдци Брендън Роджърс.

Днес от 14,45 часа „червените“ посрещат Съндърланд в двубой от 21-ия кръг, който можете да проследите пряко в ефира на телевизия Диема и чрез платформата play.gong.bg.

Белгиецът пристигна тъкмо от „черните котки“ през 2013 година, но след приличната си първа година, започна да се представя крайно неубедително. В последните мачове той отново застана на вратата, но само защото заместникът му Брад Джоунс получи контузия.

Не е тайна, че Ливърпул проучва януарския пазар за нови вратари, а посланието на Роджърс към Миньоле е ясно. „Симон беше и все още е чудесен вратар. Той прави големи спасявания, но трябваше да се адаптира към преминаването си в топ отбор. Това означава, че сега не прави чак толкова много спасявания и концентрацията става много важна“, коментира северноирландецът.

„Може би той има повече отигравания с крак, отколкото е очаквал. Той все пак дойде тук, за да замести играч (Пепе Рейна – б.р.), който беше невероятен за Ливърпул в течение на 7 или 8 години.“

„Миньоле опитва да развие различни области от своята игра. Той е наясно какво трябва да подобри при играта с крака и работи много по този повод. Всеки футболист може да стане по-добър. Дали полеви играч, или вратар – всеки се опитва да усъвършенства своите докосване и идеи.“

„Това е нов начин на работа за симон и за него нещата се сведоха дотам да разбере как играе един голям клу, как доминира върху топката“, добави Роджърс.