ениджърът на Ливърпул Брендън Роджърс, заяви поддържа добри взаимоотношения със собствениците на клуба от „Фенуей Спортс Груп“ (ФСГ) и няма нищо вярно в информациите, че е влязъл в конфликт с тях.

Американците понесоха доста критики за това, че не успяха да осигурят заместник на преотстъпения Анди Керъл до затварянето на трансферния прозорец на 1 септември. Роджърс дори призна, че не би се разделил с английския национал, ако е знаел, че сделката за Клинт Демпси от Фулъм ще пропадне. ФСГ са отказали да платят исканите от „котиджърс“ пари, защото сметнали, че цената е изкуствено завишена.

„Имах дълъг разговор със собствениците“, заяви Роджърс. „Трябва да кажа, че тя бяха доста честни и открити още от началото.“

„Една от причините да дойда тук бяха именно те. Почувствах, че са искрени в това, което правят, и наистина искат клубът да върви напред. Разбира се, не всичко се разви по план, но вече научихме урока си и не се хвърляме през глава да сключваме скъпи сделки“, каза още северноирландецът.

„Всеки мениджър иска още играчи, но истината е, че там, където се намираше клуба, имаше нужда от известни хирургически намеси по състава. Някои от заплатите тук бяха силно завишени спрямо представянето на въпросните играчи. Знам, че в краткосрочен план ще има недоволни, но ползата ще се усети за в бъдеще“, завърши Роджърс.