Мениджърът на Ливърпул Брендън Роджърс възлага големи надежди на първата си лятна покупка Фабио Борини. Северноирландският специалист брои 7,9 милиона паунда за италианския нападател, с когото работиха заедно в младежкия тим на Челси, а след това и за кракто в Суонси през сезон 2010/11.

„Фабио пасва идеално в модела, който се опитваме да изградим не само към настоящия момент, но и с поглед към бъдещето“, заяви наставникът на мърсисайдци. „Той е голям талант. Само на 21 години е, а вече вкарва голове и играе с невероятна концентрация и хъс – това са доста качества, които треньорите търсят във всеки играч.“

„Мисля, че феновете ще го харесат. Той е поливалентен футболист, способен да играе на няколко позиции и за когото вярвам, че ще израсне още повече. Очаквам в следващите 2 или 3 години да напредне изключително много и съм сигурен, че ще се представя чудесно за Ливърпул. Той е най-добрият играч, с когото съм работил, по отношение на бързина, сила и фитнес“, сподели Роджърс.

„Надявам се да постигна максимума“, заяви от своя страна Борини. „Ще се опитам да вкарвам голове, да се класираме за Шампионската лига, изобщо всички неща, които както клубът, така и останалите играчи искат.“

„Това е тим, който е спечелил доста трофеи в миналото, и се надявам да продължи така и за напред заедно с мен в състава“, добави италианецът.