Невероятно, но факт - Родри не е губил с екипа на Манчестър Сити от една година. Последната загуба на "гражданите", когато испанецът е на терена, идва на 5-и февруари 2023-а година. Тогава тимът на Пеп Гуардиола губи с 0:1 от Тотнъм.

За тази една година Родри е взел участие в 52 мача на Манчестър Сити, като 10 от тях са завършили при равен резултат, а останалите 42 са победи. Той също така взима участие в някои много важни двубои като финала за Шампионска лига. Любопитното е, че за тази година полузащитникът е губил само веднъж и то с екипа на Испания в Лигата на нациите. 

Някои от съотборниците на Родри в Манчестър Сити все пак продължават да заемат светлината на прожекторите, а именно Ерлинг Хааланд, но норвежецът не може да се сравни по тази статистика, тъй като загуби пет мача за същия период от време. Въпреки рекорда си, Родри беше оставен извън най-добрите 11 за 2023-а година на ФИФА, като в полузащитата попаднаха съотборниците му Бернардо Силва и Кевин Де Бройне, както и звездата на Реал Мадрид Джуд Белингам.

Родри обаче изглежда като големият фактор в играта на Манчестър Сити и е ключова фигура за Пеп Гуардиола.

Следващият мач на Манчестър Сити е домакинство на Евертън във Висшата лига на 10-и февруари.