Легендата на Манчестър Юнайтед Брайън Робсън заяви, че е напълно напълно нелепо от Манчестър Сити да сравняват завръщането на Пол Скоулс в игра с това на Карлос Тевес.

Скоулс се завърна на терена повече от половин година, след като бе прекратил кариерата си. Тевес пък бе помилван и върнат в тима на гражданите няколко месеца, след като бе наказан с изваждане от състава за отказа да се подчини на треньорско решение по време на мача с Байерн в Мюнхен и му бе казано, че той никога повече няма да играе за Сити.

„Дори да се опиташ да сравниш Пол Скоулс с Тевес, с личност, каквато е Скоулс, е просто абсурдно“, заяви 55-годишният Робсън.

„Първо да откажеш да играеш, а след това да си се прибереш в Аржентина за месеци, беше лошо за футбола, лошо за Сити и лошо за феновете. Той разочарова всички.“

„Ако кажеш, че никога няма да играеш повече за клуба отново, ако това са твоите принципи, тогава би трябвало да стане така“, каза още Робо.

Брайън Робсън игра за Юнайтед от 1981 до 1994 година и в 345 мача вкара 74 гола за червените дяволи. В момента Робсън заема позицията на глобален посланик на Манчестър Юнайтед.