Вратарят на Тотнъм Пол Робинсън ще започне като титуляр за Англия в съботната евроквалификация с Естония, независимо от тоновете критики към него през последните месеци. Мениджърът на „Трите лъва” Стив МакЛарън изказа безрезервната си подкрепа към стража и обяви, че той отново ще е в рамката от първата минута.

Невероятните грешки на Робинсън през тези месеци костваха както на Англия, така и на Тотнъм много ценни точки, а последният фаул се получи срещу Арсенал само преди броени дни.

МакЛарън обаче отказа да се поддаде на натиска от страна на специалисти и журналисти, настояващи да изгони Робинсън, и вместо това отсега категорично заяви, че ще бъде в стартовите му 11.

„Той никога не ни разочарова и затова Пол Робинсън е в състава,” заяви мениджърът на пресконференция, пренебрегвайки призива да бъде даден шанс на Скот Карсън и Дейвид Джеймс.

Големият въпрос пред МакЛарън изглежда изборът между Франк Лампард и Гарет Бари за центъра на терена. Наставникът заяви, че изборът ще бъде оставен за последния момент. Друг проблем възникна и с операцията на Майкъл Оуен. Нападателят твърде, че е готов за игра, но от клубния му тим Нюкасъл все още изпитват притеснения.

Англия се нуждае от две победи през следващата една седмица – срещу Естония и Русия, за да се класира за Евро 2008.