Бразилската звезда на Манчестър Сити обясни причините, поради които е напуснал тренировъчния лагер на тима в Тенерифе вчера. Той призна, че се е прибрал в родината си по семейни причини, като е информирал ръководството на клуба. Президентът на Сити Гари Куун обаче явно не е бил сред хората, с които Робиньо е споделил за отпътуването си, тъй като снощи босът каза, че няма представа къде е играчът.

24-годишният кариока бе категоричен, че няма скандал между него и мениджъра Марк Хюз, както и че няма отношение с провала на преговорите за Кака.

„Осведомих Манчестър Сити, че се налага да отида до Бразилия по семейни причини,” заяви Робиньо пред ББС. „Ще се върна в отбора, надявам се в най-скоро време и ще оправим недоразумението.”

„Мисля, че трябва да подчертая, че не съм се прибрал в Бразилия заради сделката с Кака. Той е мой добър приятел и щеше да ми е приятно да го видя в Манчестър Сити,” каза още Робиньо. „Аз съм предан на целта на Манчестър Сити да стане голяма футболна сила, каквато ме убедиха собствениците, че се опитват да градят.”

Един от гардовете на Робиньо, представил се като Евандро, разкри пред бразилските медии, че футболистът се е прибрал, за да оправи проблем с паспорта на своя син. Според същия информатор, Робиньо ще се прибере в Манчестър чак следващия понеделник.

На Острова обаче твърдят, че Робиньо си е тръгнал от лагера, след като Марк Хюз се е отметнал от обещанието да го пусне да отпразнува рождения си ден на 25 януари. Други слухове пък наблягат на конспирацията, че Робиньо и останалите бразилци в Сити са разубедили Кака да приеме офертата на клуба.