Отборът на Манчестър Сити успя да се измъкне в последните секунди на двубоя срещу Блекбърн при равенството 2:2 в срещата от 20-я кръг на Премиършип. Българите в тима – Валери Божинов и Мартин Петров, не взеха участие в мача, тъй като и двамата се възстановяват от контузии.

Момчетата на Марк Хюз бяха на път да запишат 11-о си поражение в шампионата, но Робиньо донесе точката на “гражданите” в 4-та минута на даденото от съдията продължение.

Въпреки бързото темпо, първият гол в двубоя падна едва в 45-та минута на първото полувреме. Роувърс излязоха напред в резултата чрез Бени МакКарти. Преди това Робиньо пропиля няколко възможности, нещо, което бразилецът стори и през втората част.

Последователно в 50-та и 51-та минути Шон Райт-Филипс и Айрланд бяха близо до изравнителното попадение, но надеждите на “небесносините” бяха попарени в 83-та минута, когато Джейсън Робъртс направи резултата 2:0. В 87-та Дани Стърич върна едно от попаденията, не без помощта на Робиньо. Бразилецът обаче изпъкна когато в последните секунди на мача донесе равенството.

Така хиксът се оказа спасителна сламка за Блекбърн, който се измъкна от последното място, макар че сега вече е на 19-а позиция, докато Манчестър Сити е 13-и с 22 точки.

Предпоследният мач от кръга е утре, когато Манчестър Юнайтед ще се изправи срещу Мидълсбро, а потокът ще бъде затворен с двубоя между Хъл Сити и Астън Вила във вторник.