Бразилската звезда Робиньо е бил арестуван по обвинение в изнасилване, гръмнаха английските медии в сряда сутринта.

Играчът на Манчестър Сити е бил прибран от местните власти, след като се върна на Острова от визитата в родината си.

Британски детективи са планирали да разговарят с Робиньо, след завръщането на „гражданите” от лагера им в Тенерифе. Следователите обаче останали изумени, след като разбрали, че футболистът е заминал за Бразилия без разрешението на клубното ръководство по лични причини.

В неделя Робиньо се върна на Острова с частен самолет, изпратен от „небесносините” шейхове. След това е бил и арестуван. Състезателят се е върнал в Манчестър във вторник вечерта, след като е бил пуснат под гаранция.

Предполагаемото изнасилване най-вероятно се е случило в ранните часове на 14 януари, във ВИП зоната на местен клуб. Същият следобед е получен и сигналът в полицията, разкрива „Sun”. Става ясно, че Робиньо е посетил заведението в Лийдс заедно с част от своите съотборници.

Момичето е студентка, в университета на Йоркшир, но е от южна Англия и също е била с приятели в заведението. Клубът е доста популярен, особено сред футболните звезди като събира около 800 души.

Говорителят на Робиньо Крис Натаниел е потвърдил, че бразилецът е имал среща с полицията като част от криминално разследване, но изтъкна, че звездата отхвърлил да е извършвал каквото и да е нарушение. Това се посочва в съобщение в личния сайт на звездата на клуба от Манчестър. Робиньо бил готов да сътрудничи на полицията при необходимост и по-нататък.