Бившият защитник на Ливърпул и телевизионен коментатор Марк Лоуренсън обяви, че звездата на Манчестър Юнайтед Робин ван Перси е подал молба за трансфер.

Според информацията, холандският национал е обявил писмено пред ръководството на „червените дяволи“, че иска да напусне „Олд Трафорд“. Това се е случило по-рано през настоящата седмица.

„Слуховете идват от тренировъчната база на клуба. Познавам две-три момчета от пресата, които отговарят за Манчестър Юнайтед, и се говори сред тях, че Ван Перси може да поиска трансфер“, сподели Марк Лоуренсън.

Новината идва няколко седмици, след като Дейвид Мойс отрече, че е имало някакви търкания с нападателя на отбора по време на занимание.

Бившият футболист на Арсенал бе свързан наскоро с евентуален трансфер в Реал Мадрид.

От Манчестър Юнайтед побързаха да насочат слуховете точно в обратната посока, като част от тази политика се тълкува и включването на холандеца като титуляр в мача срещу Нюкасъл. Двубоят е от 14.45 часа българско време.

Ван Перси пропусна последните три срещи на английския клуб, като оправданието бе контузия. От тима обаче така и не посочиха от какъв характер е травмата на нападателя.