Нападателят и втори капитан на Тотнъм Роби Кийн заяви, че в неделя шпорите ще спечелят финала за Купата на лигата срещу Тотнъм на Уембли заради постъпилата в психиатрична клиника бивша звезда на тима Пол Гаскойн.

Феновете на Уайт Харт Лейн никога няма да забравят полуфинала за Купата на Англия през 1991 година срещу вечния съперник Арсенал, когато Газа вкара след изключително изпълнение на пряк свободен удар и впоследствие шпорите грабнаха трофея.

„Мисля, че Гаскойн е герой за всеки в тази страна. Мисля, че всеки футболист го уважава заради това, което е направил през годините и аз съм голям негов фен”, признава Кийн.

„Обичах го като играч, а през миналото лято имах удоволствието да го срещна по време на лятната си ваканция и той е прекрасен човек. Когато някой като него дойде и ти каже „здрасти”, ти трябва да се ощипеш и да се запиташ „наистина ли той знае кой съм.”

„Мисля, че отборът и всеки, който е свързан с Тотнъм, би искал да му пожелаем успех и всеки свързан с клуба ще направи всичко за него”, каза още партньорът на Митко Бербатов в атаката на шпорите.

Пол Гаскойн игра за Тотнъм от 1988 до 1992 година и вкара 33 гола в 112 мача за лондончаните.