Легендарният нападател на Ливърпул Роби Фаулър защити голмайстора на „червените“ Луис Суарес, който е поставен под непрестанни критики заради спорния си гол срещу Мансфийлд в турнира за Купата на Англия. Уругваецът отбеляза победния гол за мърсисайдци, като преди това откровено игра с ръка. Въпреки проявата на Суарес обаче, реферът Андре Маринър и неговите асистенти не видяха умисъл в действията на футболиста и зачетоха гола. В крайна сметка Ливърпул се наложи с 2:1 и продължи напред именно заради гола на Суарес.

„Ако е трябвало да отиде и да признае пред рефера, то тогава защитниците трябва да си признават всеки път, когато фаулират нападател. Това е смешно, наистина е смешно“, коментира Фаулър.

През 1997 година Роби Фаулър показа изключителна проява на феърплей в дерби срещу Арсенал, когато реферът Жерар Ашби отсъди дузпа в полза на Ливърпул за нарушение на Дейвид Сиймън именно срещу него. Фаулър обаче отрече да е бил фаулиран и помоли съдията да отмени решението си. Впоследствие футболистът на Ливърпул спечели годишната награда за феърплей от УЕФА.

„Наистина, Суарес не направи нищо нередно и съм изумен от реакцията. Честно казано, не вярвам, че той е играл с ръка умишлено. Топката се удари в ръката му от много близко разстояние и са нужни доста реакции, за да реагира. Видяхте, че ръката му отскочи над рамото и не я стегна, за да удари топката. Това трябва да значи нещо.“

„Начинът по който изрита топката в мрежата показва, че той очакваше голът да бъде отменен. Ако трябва да има критика, то тя е за съдията, а не за играча.“

„Каквото и да направи Суарес е критикуван, докато ако е някой друг, дори не се споменава. Мисля, че единствено Марио Балотели е третиран по подобен начин, но това се случва, когато играеш на ръба. Определено имаше игра с ръка, но тя беше инстинктивна, а не умишлена и не може да го критикувате за това.“

„Той е футболист, който притежава истинска класа и понякога просто трябва да си припомните за неговите качества и да се радвате на факта, че той играе във Висшата лига“, каза още Фаулър.

Нападателят също призна, че не е спрял окончателно с футболната си кариера, въпреки че в момента е на 37-години. Фаулър все пак призна, че вече гледа към треньорската скамейка.