"Всички фенове на Ливърпул искат отборът да спечели ФА Къп заради Стивън Джерард. Още повече, че това ще е неговия последен сезон за тима. Всички в Ливърпул трябва да са в позиция да го направят без Стиви Джи, но за него", заяви легендата на мърсисайдци Роби Фаулър.

"Не бива да има твърде много еуфория около един човек. Когато бъде последният мач на Джерард, тогава неговите съотборници трябва да забравят за това и да играят така, все едно е обикновен двубой, който трябва да се спечели, защото такива са амбициите на клуба. В един идеален свят, те биха го направили и никой не би се зарадвал на това повече от мен. Стивън заслужава да се издигне над всички и прожекторите да са насочени към него. Но момчетата трябва да играят и за себе си. Невинаги само Стивън е важен.

Той си тръгва, защото повече не може да му се гарантира титулярното място. Такъв е случаят. Аз уважавам решението на Джерард. Трябва да получи похвали за това, което прави. Той не иска да получи нов договор и да седи на пейката. Желанието му е да има ново предизвикателство. Иска да продължи да се наслаждава на футбола. Всеки един иска да е на върха, но идва време, когато трябва бавно да започнеш да слизаш", добави още Роби Фаулър. /БГНЕС