Легендата на Ливърпул Роби Фаулър изказа възхищението си от качествата на Луис Суарес и заяви, че уругваецът напълно заслужава неговото прозвище „Господ“, с което англичанинът е известен сред привържениците на тима.

Роденият в града на „Бийтълс“ играч е идол на цяло поколение „червени“ фенове както заради 183-те си попадения в 369 мача, така и заради най-бързия хеттрик в историята на Висшата лига (за 4:33 минути срещу Арсенал, сезон 1994/1995). Заради изявите си с фланелката на Ливърпул привържениците му лепват „божествения“ прякор, но Фаулър е готов да го заеме на Суарес.

„Луис би трябвало да спечели всички индивидуални трофеи. Той е толкова добър. Аз съм му фен. Гледам го и си мисля: „Боже, как направи това?“, каза бившият английски национал. „Доставя ми абсолютна радост да го гледам, а знам, че той може малко повече от това просто да вкарва. Той има по малко от всичко. Луис е от тези играчи, които те карат да станеш от седалката си.“

„Такова нещо вече се вижда рядко във Висшата лига, но Суарес е върхът. Тълпата се вълнува заради него и всеки път, когато той е с топката, стадионът е на крака“, завърши Фаулър.