Нападателят на Кардиф Сити Роби Фаулър може да пропусне оставащата част от сезона, заради сериозна травма в хълбоците. 32-годишният бивш футболист на Ливърпул се присъедини към тима от Чемпиъншип през лятото, след като изтече договора му на „Анфийлд”. Той има шест попадения в 16 мача за Кардиф Сити, но болежки в хълбоците и в глезените го притесняват от известно време и не му позволяват да играе.

Фаулър пътува до Колорадо, САЩ за операция на хълбоците, при която се установи, че травмата е доста по-сериозна от първоначалните прогнози. Заради това се появиха и притесненията, че той няма да може да играе до края на сезона.

Говорителят на Кардиф Сити обаче към момента отказва да направи подобна прогноза, но призна, че завръщането му „не е сигурно”.

„Никой не знае колко дълго ще отсъства,” заяви говорителят. „Той се лекува и ще видим как ще се развие възстановяването.”

Роби Фаулър има договор с Кардиф Сити до месец юли, с опция за удължаването му с още една година. Преговори за нов контракт се очаква да стартират в следващите седмици.