Защитникът на Челси Антонио Рюдигер избра най-трудните 11 футболисти, срещу които се е изправял по време на кариерата си по време на най-новото предаване The Football Show. 27-годишният играч се наслади на престои в Бундеслигата с екипа на Щутгарт, в Серия А с Рома, а по настоящем носи цветовете на Челси във Висшата лига, като представи и Германия на Мондиал 2018 в Русия.

„На вратата ще поставя Мануел Нойер. Около 2014 той бе направо непробиваем, той бе най-добрият в света на своя пост. Има много добри вратари – играл съм с Алисон в Рома, той е звяр, както и с Марк-Андре тер Стеген и Бернд Лено за Германия. Но аз избирам Нойер. Особено на Световното през 2014 той вършеше всичко – играеше дори защитник в определени ситуации, наистина бях впечатлен от него. В защита залагам на Аарън Уан-Бисака от дясно, в центъра Серхио Рамос и Върджил ван Дайк и от ляво – Анди Робъртсън. Трима в полузащатата – Н‘Голо Канте, Кевин Де Бройне и Андрес Иниеста. В нападение това са Лионел Меси, Кристиано Роналдо и Серхио Агуеро“, сподели Рюдигер.

Друг бранител, вече прекратил кариерата си в Ливърпул – Джейми Карагър, също определи своята 11-ка най-тежки съперници. 42-годишният прекара цялата си футболна кариера на „Анфийлд“, печелейки Шампионската лига, три пъти Купата на Лигата, два пъти ФА Къп и веднъж Купата на УЕФА, като изигра и 38 срещи за националния отбор на Англия.

„Имах честта да се изправя срещу някои от най-добрите футболисти в света по време на кариерата ми през различните сезони на успехи с Ливърпул. Най-добрият под рамката на своето поколение безспорно бе Джанлуиджи Буфон. Родени сме на една и съща дата и дори съм се разписвал в неговата врата. За фулбекове няма да изненадам никого с избора си – Паоло Малдини и Кафу. В центъра на защитата поставям Джон Тери – най-добрият на своя пост, и Марсел Десаи. В халфовата линия Шави и Андрес Иниеста са задължителни, като ще сложа и Рой Кийн. В нападение избирам Лионел Меси, Кристиано Роналдо и Тиери Анри“, каза той.

Най-трудните 11 за Рюдигер:

Вратар: Нойер

Защитници: Уан-Бисака, Рамос, Ван Дайк, Робъртсън

Полузащитници: Канте, Де Бройне, Иниеста

Нападатели: Меси, Роналдо, Агуеро

Най-трудните 11 за Карагър:

Вратар: Буфон

Защитници: Кафу, Тери, Десаи, Малдини

Полузащитници: Кийн, Шави, Иниеста

Нападатели: Меси, Роналдо, Анри.