Защитникът на Манчестър Юнайтед и Англия Рио Фърдинанд заяви, че няма да може да преглътне една евентуална загуба от Израел в предстоящата евроквалификация в събота. Бранителят обяви, че провалът не стои като възможност пред английския национален тим.

„Трите лъва” се нуждаят от две победи в следващите две квалификации, за да съхранят добри шансове за класиране на Евро 2008. Истерията около състава на Стив МакЛарън е безпрецедентна, а в отбора има невероятни проблеми с контузени футболисти.

„Дори не мога да си представя да не се класираме,” заяви Фърдинанд. „Ако, Бог ни опазил, се провалим, това ще е катастрофа. Това ще е огромно разочарование за нас, за феновете и за страната като цяло.”

„Но ние имаме четири домакинства в оставащите пет мача, така че не мисля, че можем да имаме по-добри условия и по-изгодни възможности пред нас.”

Рио обаче пропусна да отбележи, че Англия все още няма спечелен мач на новия „Уембли”, а само един равен срещу Бразилия и загуба от Германия.

Фърдинанд обаче е наясно, че ако не побеждават, в Англия отборите са обречени на унищожителни критики от феновете.

„Феновете плащат, за да дойдат да ни гледат, така че могат да изразяват възмущението си по какъвто си искат начин,” добави бранителят. „Но ние се нуждаем от тяхната подкрепа в събота, и всичко опира до нас, дали ще играем футбол, за да ги накараме да идват там.”