Рио Фърдинанд ще се бръкне с пет милиона паунда, за да осъществи мечтата на своята приятелка Ребека Елисън. Защитникът на Манчестър Юнайтед ще вдигне най-скъпата сватба в историята на футболните венчавки следващата седмица.

30-годишният Рио е резервирал цял петзвезден курорт на Карибите от сряда до понеделник, и това е само за гостите. Той и бъдещата му съпруга ще отседнат във вила на върха на близка планина, за която ще платят 50000 паунда.

Рио и Ребека ще стартират празненствата във вторник, когато ще летят до Питър Айлънд, един от най-хубавите Вирджински острови, като до там ще стигнат с частен самолет, в компанията на най-близките роднини и приятели. Тези гости, които не намерят място в първия самолет, имат билет първа класа на следващия ден.

Сред поканените са Гари Невил, Уес Браун, Франк Лампард, Джон Тери, Ашли Коул и Джоди Морис, както още сър Алекс Фъргюсън, Вини Джоунс, Уейн Рууни и бременната му съпруга Колийн.

Тези, които няма да успеят да отделят пет дни за купони, ще имат опция да пристигнат в неделя сутрин, за сватбената церемония. За нея булката ще бъде облечена в рокля на Марчеса за 200000 паунда. Любимите фризьор и гримьор на Ребека ще пътуват с нея, за да е сигурна, че изглежда безупречно в големия ден.

Младоженката ще влезе, придружена от двамата си сина, и четири шаферки, а братът на Рио – Антон, ще бъде кум.

Предвидени са няколко предсватбени партита, за всяка вечер от престоя на Карибите. Разбира се, Ребека има специални дизайнерски рокли за всяко едно от тях.

Тъй като Ребека не обича светлините на прожекторите, Рио е платил за всичко от джоба си, и за разлика от останалите футболни сватби, правата за снимките не са продадени на нито едно жълто издание.

Рио и Ребека са заедно от седем години и имат двама сина – Лоренц и Тейт. Връзката им не мина без обичайните за английските футболисти слухове за изневери. През 2006 година жена обяви, че от години има тайна афера с Фърдинанд, но в крайна сметка Ребека му прости, а година по-късно звездата на Ман Юнайтед предложи брак.

Петте милиона за сватбата са почти същата сума, която платиха Уейн Рууни и Колийн за тяхната, но половината от парите тогава бяха поети от списанието, публикувало снимките. Виктория и Дейвид Бекъм пък дадоха само 500000 паунда, но пък тяхната венчавка бе през далечната 1999 година.

За сравнение още, Ашли Коул и Черил похарчиха милион през 2006, колкото Гари Невил и Ема, и Джон Тери и Тони, а Стивън Джерард и Алекс платиха 750 хиляди.