Бившият английски национал Рио Фърдинанд изглежда съвсем скоро ще сложи край на богатата си и изпълнена с успехи кариера. Той очаква да спре с активния футбол в края на сезона в Премиършип през май. 

Защитникът в момента носи екипа на последния в класирането Куинс Парк Рейнджърс, но не се представя на особено високо ниво. Явно това го е накарало да се замисли да спре. Съвсем скоро той ще навърши 36 години. 

"Мисля, че вероятно в края на сезона ще сложа край на кариерата си. Не ме е страх от "пенсионирането". Дори го очаквам с нетърпение, защото виждам на хоризонта някои хубави неща за себе си."

"Просто в живота ти идва един момент, в който започваш да разбираш по-добре тялото си. И струните, които са задвижвали желанието ти да тренираш всеки ден, започват вече да не те слушат толкова много", сподели Фърдинанд. 

Още след края на миналия сезон, когато не беше подновен договорът му с Манчестър Юнайтед, мнозина очакваха защитникът да сложи край на кариерата си. Това обаче не се случи и той си даде още една последна кампания в кариерата си.