Бившият защитник на Манчестър Юнайтед Рио Фърдинанд разкритикува работата на мениджъра на отбора Луис ван Гаал. 

Според Фърдинанд, ситуацията е тревожна и трябва незабавно да бъдат взети радикални мерки.

"Под ръководството на Ван Гаал Манчестър Юнайтед върви назад. Футболистите се боят да рискуват, да проявяват инициатива, за да не загубят мястото си в състава. Това обаче се отразява на играта. Всеки футболист трябва да има възможност да проявява качествата си на терена. Ръководството вероятно не иска да се разделя с треньора, тъй като при него бяха закупени толкова много играчи и бе похарчена прилична сума. Въпреки това ситуацията е катастрофална, защото ако Юнайтед не завърши сезона в четворката, то в отбора няма да дойдат нито Анчелоти, нито Гуардиола. А това, на свой ред, ще попречи да бъдат привлечени добри футболисти в клуба", каза Фърдинанд, цитиран от "The Sun".

Междувременно в британската преса се появиха информации, че Манчестър Юнайтед продължава преговорите с Пеп Гуардиола. Вероятността Ван Гаал да напусне отбора през лятото на 2016 г. е голяма, заради незадоволителните резултати. 

Наставникът имаше за задача да изведе тима до полуфиналите на Шампионската лига или да завоюва шампионската титла в Англия. "Червените дяволи" обаче отпаднаха от най-престижния европейски турнир и последва поражение от Борнемут в Премиършип. 

Източници, близки до клуба, твърдят, че ръководството се е свързало отново с Гуардиола и му е предложило по-добри условия. Договорът на испанския специалист изтича в края на юни 2016 г. /БГНЕС
 


Свали си приложението на Gong.bg – за ANDROID – за iOS