Бившият бранител на Манчестър Юнайтед и настоящ футболен коментатор Рио Фърдинанд се застъпи за звездатата на Арсенал Месут Йозил. В последно време германският национал е критикуван остро от медии и фенове заради неубедителните изяви на своя тим. Според Фърдинанд Йозил се е превърнал незаслужено в "черната овца" на клуба, като вината за слабото представяне на лондончани трябва да се търси в целия състав.

Бившият английски национал коментира още и че очаква от Йозил да подобри значително играта си за предстоящите сблъсъци с Байерн Мюнхен от осминафиналите на Шампионската лига.

"Месут Йозил се превърна лесно в "черната овца", когато нещата при Арсенал тръгнаха на зле. Това обаче не е нито правилно, нито честно. Вярно е, че в последно време той не се намира в топ форма, а Арсенал определено се нуждае от това той да подобри представянето си срещу Байерн Мюнхен. С изключение на Алексис Санчес можем да кажем същото за всички останали играчи в тима", заяви Фърдинанд.

"Лесно е Йозил да бъде обвиняван, заради по-лежерния му стил на игра. За да може неговата игра да бъде успешна обаче той се нуждае от това съотборници му да се движат постоянно и да очакват да им подаде топката. В последно време именно това липсва в представянето на Арсенал. Йозил не е от този тип играчи, които решават всичко сами. Той се нуждае от своите съотборници, за да изпъкне неговата игра", допълни още легендарният бранител на "червените дяволи". /БГНЕС