След като интервюира рапъра 50-Cent и тенис легендата Роджър Федерер бранителят на Манчестър Юнайтед Рио Фърдинанд разговаря и с ЛеБрон Джеймс – един от най-великите баскетболисти в света в момента.

Новото интервю може да бъде прочетено в последния брой на списанието на Рио – „#5 Magazine”.

Пред официалната страница на „червените дяволи” пък защитникът говори за новия си опит в журналистиката и разкрива подробности около новото издание на списанието си:

Можеш ли да сравниш разговорa с ЛеБрон с тези с 50-Cent и Федерер?

Те са изключително успешни в това, с което се занимават, така че чувството, докато разговарях с тях, беше почти едно и също. Но аз съм голям фен на баскетбола. Да се срещна с наследника на Майкъл Джордан за мен бе изключително приятно преживяване.

Как според теб се приема списанието ти сред хората?

Доста, доста добре. Имаше смесени чувства, когато обявих пускането му, но оттогава, след като хората го видяха черно на бяло, добихме голяма популярност.

Колко време ти отнема работата по него?

Поддържам връзка с екипа си чрез имейл. Така че мога да върша доста работа така, дори и когато съм в движение. А това е много важно, тъй като футболът винаги седи на първо място. На брой, отиват по няколко дни за интервюта, заснемане на разни неща и обсъждане с издателите.

Какво още ще има в третия брой?

Музикалната тема е силно застъпена. ЛеБрон говори много за музикалните си предпочитания. Имаме видео на Оейзис, както и трибют към Кърт Кобейн.