Рио Фърдинанд използва малкото си свободно време по същество – в песни и танци. Tаблоидът „Сън” показа какво е правил той през лятната си ваканция.

Интернет изданието на „Сън” публикува видео клип, в който Рио, заедно с приятеля си Кано – рапират в караоке бар в Глазгоу. Фърдинанд доста шокирал с изпълнението си, започнало сравнително спокойно, но след това набрало скорост. Футболистът е заснет с бира в ръка да реди рими, и да куфее в заведението. Песента, която изпълняват двамата, е новият сингъл на Като – Rock N Roller.

Тази вечер Рио бе на премиерата на новия гангстерски филм Dead Man Running в Лондон, и коментира появилия се клип: „Беше много забавно. Кано е добро момче.”

Фърдинанд и Ашли Коул са продуценти на филма, който тръгва по кината на 30 октомври.

Въпреки че тази вечер бе в Лондон, Рио призна, че вече мисли за дербито с Ливърпул през уикенда. „Премиерата ще е хубава, но не мога да закъснявам много, тъй като трябва да се прибирам към Манчестър. Доста ми е натоварен графикът. Футболът обаче винаги ще е №1 за мен, докато играя. Това е моята страст, и моят хляб,” сподели той.

Дузина деца от фондацията на Рио „Изживей Мечтата” са включени във филма, в който участват Дани Дайър и рапърът 50 Cent.

„Много се гордея с филма. Но съм най-щастлив, че децата получиха такъв шанс. Част от приходите ще отидат за благотворителност,” завърши Рио Фърдинанд.