Генералният секретар на ФА Алекс Хорн разкри, че базата на Англия по време на Световното първенство в Бразилия ще бъде в Рио де Жанейро.

Хорн призна, че от ФА предварително са избрали базата в Рио, въпреки че класирането им не бе сигурно преди последните мачове. Дом на отбора по време на Мондиала ще бъде петзвездния хотел Роял Тупил на плажа Сао Конрадо.

„Жребият е на 6 декември, но ние вече си направихме планове затова къде ще бъдем, които обсъдихме с ФИФА“, заяви Хорн.

„Трябва да бъдеш с предимство в тази игра, ФИФА номинира хотели и тренировъчни комплекси, а ние си направихме домашното и избрахме къде ще бъдем базирани в Бразилия и това ще бъде Рио.“

Част от подготовката за Световното ще включва приятелски мачове през ноември, май и в дните преди Световното през юни като първият мач най-вероятно ще бъде срещу Германия. Точно преди Мондиала, ФА се надява да уреди контрола със САЩ в Маями.

„Планираме два приятелски мача тук (Уембли) през ноември, за да отпразнуваме с феновете преди да отидем в Рио. После една контрола тук през март, после една в края на май преди да изиграем два подготвителни мача преди да отидем в Бразилия“, допълни Хорн.