Английският национал Рики Ламбърт официално подписа за два сезона с Ливърпул. Трансферът на нападателя от Саутхемптън ще коства на "червените" четири милиона паунда.

32-годишният Ламбърт е юноша на Ливърпул, но напуска "Анфийлд" едва 15-годишен, след като не намира място в отбора. Сега той сбъдва мечтата си, да се завърне отново в клуба на сърцето си.

През последните 13 сезона Ламбърт играе за Блекпул, Макълсфийлд, Стокпорт, Бристъл Роувърс и Саутхемптън, в Лига 1 и 2, преди чак на 30 да усети за първи път вкуса на футбола в Премиършип с тима на Саутхемптън.

"Не мога да повярвам," сподели Ламбърт при подписването. "Обичам цял живот този клуб. Напуснах преди 17 години, и никога не съм спирал да го обичам. Винаги съм мечтал да играя за Ливърпул, но някакси смятах шансовете това да се случи за безвъзвратно изгубени. Не смятах, че ще ми се отвори подобна възможност."

"Знам колко голям клуб е Ливърпул, и за мен значи много, но съм наясно с всичко. Знам, че е важно какво ще покажа на терена, за времето, което ми се даде. Знам върху какво трябва да се съсредоточа, знам кое е от значение," допълни опитният играч.