Аржентинският национал Хуан Роман Рикелме призна, че е отхвърлил оферта на Тотнъм преди да пожелае да се върне в Бока Хуниорс.

Полузащитникът няма нито един мач за своя Виляреал от началото на сезона заради конфликт с треньора Мануел Пелегрини и пожела да бъде трансфериран в родния си клуб.

В момента представители на „жълтата подводница” са Южна Америка, където преговарят за трансфера.

„Благодаря на Тотнъм за техния интерес, но моето семейство и аз искахме да се върнем у дома”, обясни решението си Рикелме.

29-годишният халф се надява да остави неприятностите зад гърба си и да започне да играе редовно в Бока и по този начин да намери място в състава на Аржентина за Световното първенство през 2010 година.

„Аз съм прост човек - всичко, което искам, е да играя футбол всяка неделя. Промяната е единственият шанс за мен да играя на следващата Световна купа. Това е нещото, което ме мотивира най-много”, допълни бившият играч на Барселона.

„Хората трябва да знаят, че от трите страни в случая, аз съм този, който е направил най-големи усилия. Дори предложих да играя една година в Бока без да получавам пари”.