Наставникът на Барселона Франк Рийкард заяви, че Селтик притежава репутацията на тим с атакуващ стил на игра, което различава шотландския от останалите отбори.

Според специалиста, Селтик не е по-различен клуб от Манчестър Юнайтед и Арсенал в това отношение. Барса ще се изправи срещу шотландския си съперник в сряда вечер в първи мач от осминафиналния сблъсък.

„Селтик е представител на една футболна култура, която не е много популярна в Британия. Този тим винаги поставя голямо ударение върху атаката. В резултат – очаквам да се получи хубав мач, но за съжаление, ще имаме проблеми”, каза Рийкард.

„Не можем да си позволим да допуснем грешка в Глазгоу. Това означава да отстраним всякакъв брак от играта ни, тъй като знаем, че Селтик може да ни изненада неприятно и да си осигури хубав резултат за реванша”, добави специалистът от „Камп Ноу”.

„Това, че реваншът е на наша земя, не бива да ни заблуждава, че ще успеем да поправим това, което може да се случи на Острова”, коментира още наставникът на Барселона.