Аврам Грант бе поставен по допълнително напрежение снощи, след като източник близък до наставника на Барселона Франк Рийкард заяви, че последният би обмислил сериозно евентуална оферта да поеме Челси.

Според медиите в Англия, Рийкард със сигурност ще напусне „Камп Ноу” в края на сезона.

Въпреки че Грант се ползва с подкрепата на Роман Абрамович, кариерата на израелския специалист е под въпрос, след провала на финала на Карлинг Къп. Наставникът на Челси ще запази мястото си начело на тима, само ако спечели една от оставащите три надпревари, в които „сините” участват все още. От ръководството на „Стамфорд Бридж” вече се обръщат поглед към Рийкард, който има две титли от Испания и една от Шампионската лига през 2006.

Вчера източник близък до Рийкард е разкрил, че холандецът е готов да напусне тима си една година по-рано, това лято, и би обмислил да отиде в Челси, ако такава възможност се открие пред него.

Франк напуска Барселона през лятото. Това беше замисляно от много време, но в момента е 100 процента сигурно. Единственото, което може да промени тази ситуация, е ако Барса спечели или Примера Дивисион или Шампионската лига – тогава решението да напусне ще бъде по-трудно”, източникът е цитиран от „Daily Mail”.

„Остава една година до края на контракта му с тима, но винаги е казвал, че Челси е голям отбор. Разбира се, че ще обмисли евентуално предложение от „сините”, се казва още в изданието.