Настоящият старши треньор на Барселона Франк Рийкард ще получи примамлива оферта да поеме Челси след края на сезона, разкрива News of the World. Лично собственикът на „сините” от Лондон Роман Абрамович настоява Рийкард да наследи поста и да изведе клуба до нов успешен период.

Самият Рийкард все още не е разкрил плановете си за следващата година и се очаква да го стори в края на месеца. Близки до холандеца обаче смятат, че той ще съобщи, че напуска Барселона. Пред свои приятели Рийкард е споделил, че вече има три предложения за работа. Според изданията на Острова, става дума за оферти от холандския национален отбор, Байерн Мюнхен и Челси.

Източник разкрива: „Франк прекара четири години в Барса и вече иска ново предизвикателство. Челси е една от възможностите пред него. Той ще обяви плановете си в края на декември.”

Въпреки че Аврам Грант, който води Челси в момента, наскоро подписа нов договор, се предполага, че Абрамович е предложил такъв само за благодарност, и все още търси популярен наставник.

Рийкард вече е осъществил две от основните цели на руския милиардер – трофей в Шампионската лига и изграждане на отбор, който играе атрактивен футбол.