Полузащитникът на Ливърпул Алберт Риера и рускинята Юлия Королева сключиха брак Омск. Испанецът и неговата избраница се познават от дълго време, а през 2008-а им се роди дъщеричка.

Първата им среща е била през 2001. Тогава Юлия отива на почивка в Майорка, откъдето е родом Алберт. 19-годишният тогава футболист играе в Сегунда дивисион и не се радва на особена популярност.

„Почивах си след края на сезона. Вечерта отидох на дискотека и там видях Юля”, спомня си с усмивка Риера. „Погледите ни се засякоха и тогава разбрах, че съм търсел точно това момиче. Тя беше необичайно красива”, добави полузащитникът.

Двамата решили да сключат брак преди много време, но времето им било винаги недостатъчно, заради футболните ангажименти на Риера. След раждането на детето им обаче двойката се решила на тази крачка.

Вместо в Испания, сватбата се състоя в Русия. „Моите роднини лесно могат да дойдат до тук. Освен това за Юлия беше важно сватбата да мине по местните традиции”, разкри още Риера, който уточни, че на церемонията са поканени 80 души.

През септември 2008 година испанецът премина от Еспаньол в Ливърпул. Тогава английският клуб плати сумата от 8 милиона паунда, а играчът сложи подписа си под контракт за четири години.