Нападателят на Евертън Ричарлисон заяви, че е несигурен относно дългосрочното си бъдеще, но настоява, че се чувства у дома си на „Гудисън Парк“ и е дълбоко привързан към клуба.

Бразилският национал, който вкара седем гола във Висшата лига миналия сезон, е спряган за някои от топ отборите в Европа, включително Пари Сен Жермен. 24-годишният футболист бе и обект на оферта от 85 млн. паунда от Барселона през януари 2020, преди кризата породена от настъпилият коронавирус.

„Винаги съм много внимателен, когато говоря за това. Имам дълбока привързаност към хората от Евертън и клуба, който ме прие толкова топло от първия ми ден тук. Не знам какво ще стане в бъдеще. Ако един ден трябва да напусна, трябва да бъде добре, както за мен, така и за клуба. Ако пък остана, ще продължа да давам живота си за фланелката и за феновете, които винаги са ме подкрепяли и са били до мен през цялото време. Страхотно признателен съм и се чувствам като у дома си, когато съм на тренировъчната база „Финч Фарм“ или на стадион „Гудисън Парк““, сподели той.

Ричарлисон се завърна за „карамелите“, след като бе с ключова роля за похода на Бразилия до финала в Копа Америка и спечеленото олимпийско злато на Игрите в Токио с мъжкия футболен тим. Бразилецът пропусна победата над Норич с 2:0 през уикенда заради контузия на коляното.