Английският „Mirror” оцени Майкъл Оуен с една от най-ниските оценки след загубата на „трите лъва” от Русия с 1:2 в квалификацията за Евро 2008. Той получава 5 от 10 точки, тъй като така и не успя да направи нещо по-запомнящото, единствено асистира за гола на Рууни.

Вратарят на Тотнъм Пол Робинсън получи 6/10, след като инкасира две попадения във вратата си.

Майка Ричарс е с една от най-високите оценки – 8/10. Той показа много стабилна игра през първото полувреме, но през втората част защита на Англия сякаш можеше да се пропука във всеки един момент.

Лескот – 5/10

Рио Фърдинанд и Сол Кембъл получиха по 7/10. Двамата се справиха през по-голямата част от мача със задачите си, но когато бяха подложени на напрежение, просто поддадоха.

Гарет Бари също получи седмица, след като изглеждаше наистина концентриран, владееше топката добре, нападаше, подаваше и имаше поглед върху случващото се на терена.

Шон Райт-Филипс бе оценен като един от най-слабите за Англия (5/10), заради прекаленото много загубени топки от негова страна. Не показва добра форма и най-вероятно Дейвид Бекъм няма да има проблеми да си върне титулярното място.

Стивън Джерард – 6/10. Той изпусна едно от най-важните положения за „трите лъва”, с което отборът можеше да поведе с 2:0. Все пак се движеше по целия терен и помагаше във всяка една фаза от играта.

Уейн Рууни получи само 6/10, въпреки че вкара единственото попадение за Англия, с което и гостите поведоха в резултата. Той се превърна обаче и в антигерой за своя отбор, след като направи фаула, заради който бе отсъдена и дузпата за Русия, което се оказа и повратния момент в срещата.

Джо Коул – 5/10, игра повече в зашита, отколкото в офанзивен план и като цяло разочарова със слабата си активност в атаката на отбора.