Отборите на Челси и Манчестър Юнайтед постигнаха резонни домакински победи в 16-ия кръг на английското първенство. Лондончани се наложиха с 2:0 над Съндърланд, докато шампионите от Юнайтед не срещнаха никакви трудности срещу пълния аутсайдер Дарби Каунти и победиха с 4:1.


Головете за „червените дяволи“ реализираха ветеранът Райън Гигс, нападателят Карлос Тевес, който се разписа на два пъти и Кристиано Роналдо от дузпа. Резултатът на „Олд Трафорд“ откри Гигс в 40-ата минута. В последната минута на първата част Тевес добави втори гол, с което предреши крайния изход на срещата.


Аржентинецът направи резултата класически след час игра, а Хауърд вкара почетното попадение за „овните“ 15 минути преди края на мача. В последната минута на срещата португалецът Роналдо бе точен от дузпа.


Челси също нямаше проблеми срещу Съндърланд и с победата запази позицията с във временното класиране. Головете за успеха на „сините“ реализираха Андрий Шевченко, който започна срещата като титуляр и Франк Лампард от дузпа.


В най-ранния мач от днес, Астън Вила без Стилиян Петров в състава си претърпя поражение като домакин с 1:3 от Портсмут.


Намиращият се в отлична форма тим на Евертън също прибави нови три точки в актива си, налагайки се с 3:0 над Фулъм. Нюкасъл постигна ценен успех с 2:1, като победният гол за „свраките“ падна в последните секунди на мача.


От 19:15 тази вечер Ливърпул излиза срещу Рединг.