Селекционерът на Англия Стив МакЛарън е сериозно застрашен с уволнение след равенството с Израел, което постави на карта шансовете на „трите лъва” да се класират за Евро 2008.

Футболната асоциация на Англия обаче трябва да се раздели със солидната сума от 7.5 милиона паунда, като обезщетение за оставащия срок от договора на наставника. От контракта са изтекли едва осем месеца, а той продължава до 2010 година.

Шефовете на английския футбол са толкова притеснени, че вече се подготвят да включат в действие допълнителната клауза в споразумението, според която в продължение на година трябва да плащат на МакЛарън по 50 хиляди на седмица. Това е с близо 5 милиона паунда по-малко от иначе влизащото в сила обезщетение.

Босът на ФА Брайън Баруик първоначално подкрепи МакЛарън, но и неговите страхове, че новият „Уембли” няма да се напълни за следващите мачове на Англия, растат непрекъснато.

Във футболната нация на Острова вече се надигра вот на несъгласие и феновете призоваха МакЛарън да бъде заменен от всеобщия любимец Сам Алърдайс.