Вратарят на Манчестър Юнайтед Андерс Линдегаард заяви, че е много впечатлен от временния мениджър Райън Гигс. Датчанинът е убеден, че уелсецът съвсем скоро може да постигне успехи като тези на Хосеп Гуардиола.

Гигс е легенда на клуба, но това по всяка вероятност няма да бъде достатъчно, за да го остави на треньорския пост за постоянно. Ветеранът пое щафетата по принуда след уволнението на Дейвид Мойс, но почти сигурно през лятото ще бъде привлечен специалист със солидна визитка.

Линдегаард обаче ще е доволен и ако това не се случи. „Неговата реч, преди отбора да излезе за мача срещу Норич, беше поразяваща и много приличаше на словата, които ни казваше сър Алекс Фъргюсън преди време“, коментира датчанинът.

„Някои биха се запитали как така някой може да ти стане треньор, след като до вчера сте били съотборници. Аз също като всеки друг имах своите резерви, но случаят на Гигс е съвсем различен. Може би ще прозвучи наивно и бих разбрал скептицизма на хората, но според мен си имаме работа с новия Гуардиола.“

„Единственият въпрос е дали Райън е готов да се справи с огромния си потенциал. За късмет не аз ще решавам неговата съдба. Каквото и да избере клубът, аз съм сигурен, че всички ще се съобразят с решението“, завърши Линдегаард.