Резервите на Астън Вила унижиха колегите си от Арсенал, побеждавайки ги с 10:1 в мач от първенството на дублиращите отбори.

Действащият шампион в лигата на резервните отбори Астън Вила наниза по пет гола през всяко полувреме и тази новина стана чудесен подарък за намиращия се под сериозен натиск Жерар Улие.

Французинът сега може да хвърли някои възходящи звезди на главния фронт, където на неговия отбор му предстои нелека борба за оцеляване в Премиършип.

Резервите на Арсенал играха без своя капитан Игнаси Мигел, който бе включен в първия отбор за днешния мач срещу Ипсуич от Купата на Лигата.

"Невероятно срамен за нас резултат, но трябва да го преживеем. Има определени стандарти за този клуб и е много трудно да се примирим с този факт, че Арсенал, на каквото и да е ниво да е представен, е загубил с такъв резултат", коментира наставникът на "артилеристите" Нийл Банфийлд, цитиран от БГНЕС.

Благодарение на победата, отборът на Кевин Макдоналд отново оглави временното класиране, изпреварвайки именно Арсенал по голова разлика.