Тази вечер от 21,45 часа втородивизионният Бирмингам Сити ще изиграе поредната си лятна проверка, а тя е по-специална, защото до голяма степен ще реши бъдещето на българския национал Симеон Славчев. Както вече се знае, халфът кара пробен период в отбора от Чемпиъншип, като бе взет да пътува за проверката срещу Кидърминстър Хариърс.

Славчев желае силно в Бирмингам, но има усложнения

Мениджърът на бирмингамци Хари Реднап ще вземе само 17 души, които да вземат участие в двубоя. Сред тях попаднаха Славчев и другият халф на проби – анголецът Еди Алфонсо.

Местното издание „Бирмингам Мейл” твърди, че двамата ще трябва да направят сериозно впечатление на Реднап, ако искат договори. Дотук опитният английски специалист си позволи ласкави думи по адрес на Славчев след другата проверка, в която той игра – 2:0 над Оксфорд Юнайтед.

Хари Реднап доволен от Симеон Славчев

Сходна задача с тези на Славчев и Алонсо ще има Равел Морисън, който понастоящем все още е играч на Лацио. Италианският клуб търси варианти да се отърве от англичанина, който притежава безспорни качества, но и много лоши навици извън терена.