Световната футболна федерация (ФИФА) започна разследване по жалба на френския клуб Рен, който протестира срещу трансфера на полузащитника Жереми Алан в Манчестър Сити.

Според становището на французите, от Манчестър Сити са поискали от момчето да не подписва първи професионален договор с родния си клуб.

Освен това, Рен и 17-годишният Алан са имали предварително споразумение, според което първи професионален договор е трябвало да бъде сключен, ако Жереми Алан играе в юношески национален отбор на Франция.

"В Манчестър Сити трябва да усетят последствията от този постъпка, защото тя е много по-незаконна от случая с Какута и Челси. Ние сме отправили жалба във ФИФА. Надявам се, че и за Манчестър Сити ще бъде взето такова решение, каквото беше взето и за Челси, заяви техническият директор на Рен Пиер Дреоси пред английския вестник Индипендънт.

ФИФА е получила оплакване и от още един френски клуб Льо Авър, който иска наказание за Манчестър Юнайтед, който се опитва да открадне 16-годишния Пол Погба, все още без контракт с родния си отбор.