Прясно привлеченият в Суонси Сити Вилфрид Бони се надява да тръгне по стъпките на своя сънародник Дидие Дрогба. Голаджията на Витес Арнем наскоро подписа за 4 години с уелсците за рекордната трансферна сума от 12 милиона евро.

Цифрата е двойно по-висока от платената през миналата година за Пабло Ернандес, който преди идването на 24-годишния котдивоарец държеше титлата за най-скъпа покупка в клубната история. Бони идва като голмайстор на Ередивизи, където през изминалата кампания наниза цели 36 попадения.

Целта пред тарана е да повтори постиженията на Дидие Дрогба, който бе избран за най-добрия играч в историята на Челси със своите 157 гола в 341 двубоя. „Дидие имаше страхотна кариера и вкара много голове във Висшата лига. Надявам се да постигна същото или дори повече“, сподели Бони. „Двамата се чухме. Той ме поздрави за трансфера и каза, че се гордее с мен. Дидие е голямо вдъхновение за мен. Трябва да чуя всеки негов съвет и да дам всичко от себе си заради него.“

„Ще трябва да работя здраво, защото Висшата лига е на по-високо ниво. Дидие знае, че ако вярвам в себе си, ще успея. Той ми каза, че Суонси е добър отбор, който играе отличен футбол. Няма много отбори в Обединеното кралство, които играят по такъв начин. Дрогба знае как играя аз и ми каза, че ще се наслаждавам на периода си в Суонси. Според него взех правилно решение.“

„Трансферната ми сума е голяма, но така или иначе това е просто число. Най-важни са отборът и хората, работещи в клуба. Притежавам мощ и сила и се надявам да донеса на отбора това, което умея най-добре – да вкарвам голове“, завърши Бони.