Капитанът на английския национален отбор Уейн Рууни прави все по-големи крачки към вечните рекорди на "трите лъва". Срещу Словения той отбеляза своя 48-и гол за островитяните и се изравни с Гари Линекер на втората позиция във вечната ранглиста при топреализаторите. 

По-интересното е, че само един гол го дели от лидера в класацията сър Боби Чарлтън. Още по-интересното е обаче, че ако се разпише веднъж в следващия мач на Англия, Рунни ще има абсолютно същия актив, както и легендата на "трите лъва". И двамата ще имат по 49 гола в 106 мача. 

Всъщност, с всеки изминал двубой той се доближава и до първото място в ранглистата по най-много изиграни мачове за националния отбор. Със своите 105 нападателят се изравни на осмата позиция с Били Райт. 

Пред него са Франк Лампард и Боби Чарлтън с по 106, Ашли Коул със 107, Боби Муур със 108, Стивън Джерард със 114, Дейвид Бекъм със 115 и Питър Шилтън със 125. Ако успее да се опази от травми, Рууни ще може спокойно да излезе на върха на тази класация до две години.