Вратарят на Наполи Хосе Мануел Рейна смекчи тона по адрес на вече бившия си тим Ливърпул и заяви, че запазва единствено добри чувства от престоя си на „Анфийлд“.

Опитният испанец бе преотстъпен на „Сан Паоло“ за 1 година, а трансферът се случи месец, след като Брендън Роджърс доведе Симон Миньоле от Съндърланд. Първоначално северноирландският мениджър настояваше, че двамата вратари ще се борят за титулярното място, но впоследствие реши да даде Рейна на Наполи.

Това накара юношата на Барселона да напише открито писмо до феновете на „червените“, където заяви, че е разочарован от избора на клуба към себе си и е заслужавал по-добро отношение.

„Не съм ядосан на Ливърпул, напротив – тъкмо обратното“, обясни Рейна. „Много съм им благодарен за всичко, което ми дадоха. Трансферът ми се случи по начин, който не очаквах, но винаги ще им бъда благодарен.“

„Това е същината на футбола – когато даден клуб те обича, наистина го чувстваш, но когато преминеш през трудни моменти, получаваш различно отношение. В крайна сметка винаги ще помня любовта, която феновете изпитваха към мен за толкова много години.“

„Ще помня приятелствата, които направих вътре и извън съблекалнята. Трофеите могат и да събират прах по витрините, но приятелите остават такива до живот“, допълни 30-годишният Рейна.