Вратарят на Ливърпул Пепе Рейна иазрази своята загриженост за клуба, особено в трудните времена, които преживяват „мърсисайдци”. Очаква се съдът да се произнесе по жалбата на Том Хикс и Джордж Жилер по повод продажбата на тима.

„Все още е твърде рано да се говори за поглъщането, защото има хаос в това отношение. Притеснен съм. Аз съм притеснен, заради ситуацията в клуба. Но съм оптимист и мисля, че ще можем да покажем най-доброто от себе си в рамките на следващите няколко месеца”, сподели Рейна.

„Единственото нещо, което можем да направим, е да играем футбол, а нещата, които се случват с клуба относно собствениците са извън нашите възможности”, добави стражът.

Кралската банка на Шотландия, основен кредитор на „червените”, е поставила срок до 15 октомври, когато трябва да бъдат погасени всички задължения на клуба, в противен случай клубът може да влезе в администрация. По този повод Рейна каза: „Всичко, което можем да направим сега е да се надяваме и да се молим за добър развой и хубав край.”