Вратарят на Ливърпул Пепе Рейна заяви, че мърсисайдци все още могат да спасят сезона си, както и работата на мениджъра си Рафа Бенитес.

Испанецът призна, че отборът ще се бори за четвъртото място в Премиършип, за да си осигурят място в Шампионската лига през следващия сезон. Именно заради това мачът през уикенда с Евертън е много важен за тима.

„Разбира се, че всички сме разочаровани от това, което се случи, но трябва да продължим напред и да се борим”, заяви испанският национал. „Имаме дерби срещу Евертън, а да биеш Евертън винаги е нещо голямо, особено за феновете. Ще се опитаме, защото се нуждаем от победа в първенството и в битката за четвъртото място”.

Въпреки ранното отпадане в Шампионската лига, Рейна вижда в Лига Европа нова възможност за трофей през сезона. „Шампионската лига е голямо състезание, в което се справяхме добре в последните четири години. Този път сме аут, Лигата е тежка и затова не е винаги възможно да преминеш групите. Сега сме в Лига Европа и това е друго състезание за нас, което искаме да спечелим. В него също има добри отбори и ще бъде хубаво да играеш там. Това вече е наша цел”.

„Ще бъде трудно, защото има много добри отбори сред участниците, но трябва да погледнем напред и да се опитаме да спечелим”, допълни Рейна.