Бившият помощник-треньор в Челси Рей Уилкинс препоръча на настоящия мениджър на клуба Анде Вилаш-Боаш да обърне внимание върху начина, по който сър Алекс Фъргюсън се отнася с по-възрастните си играчи.

Уилкинс, който изненадващо бе освободен от „Стамфорд Бридж“ като помощник на Карло Анчелоти през ноември 2010 г., се надява собственикъ на „сините“ да даде достатъчно време на португалеца, който обаче трябва да приложи стратегията на своя колега от „Олд Трафорд“ спрямо утвърдените играчи.

„Много е важно Андре да разговаря с играчите, които имат по-дълъг стаж в отбора“, споделя Уилкинс. „Виждате колко добре сър Алекс успява да менажира футболисти като Скоулс, Гигс и Фърдинанд – не само като игрово време, но и като човешки същества.“

„Трябва да се проведе дискусия и Андре да се допита до тях за мнението им, а след това не бива да се шокира, ако то не е позитивно. Такива играчи са много силни личности“, обясни Уилкинс.

„Не знам как точно Андре реди състава си. Според мен Ашли Коул е един от най-добрите леви бекове в света, така че не разбирам защо десният защитник Жозе Босингва трябва да играе на неговата позиция. Също не виждам причината за изключването на Лампард и Есиен от титулярния състав“, допълни британецът.

Уилкинс акцентира и върху слабата игра в защита, която Челси демонстрира от началото на сезона. „99 процента от печелившите отбори се изграждат първо от защитната линия. Затова те могат да се бранят правилно. Челси в момента са малко колебливи.“ Все пак Уилкинс се застъпи за Вилаш-Боаш, като каза, че ако португалеца бъде уволнен, отборът ще се върне на „кота нула“.