Бившият асистент мениджър на Челси Рей Уилкинс заяви, че е станал жертва на "несправедливо уволнение" от страна на лондончани.

Уилкинс напусна поста си в английския шампион миналата седмица, след като "сините" съобщиха, че контрактът му няма да бъде подновен. Той бе заменен от Майкъл Еменало, бившият скаут на клуба, но мениджърът Карло Анчелоти заяви, че нигериецът всъщност не е замесен в ръководенето на първия тим. "Бях много разочарован, че клубът реши, че нямам какво повече да направя за Челси, който игра такава важна роля в живота ми", сподели Уилкинс в официално изявление.

"Откакто се върнах в клуба, съм изключително горд, че бях асистент при последните успехи на Челси. Имах отлична връзка със служителите, играчите и феновете и им пожелавам всичко най-добро. Асоциацията на мениджърите в лигата ми помага да получа отговори на редица въпроси по моето нечестно уволнение и всички усилия са насочени към това да стигнем до приятелско решение. Няма да правя други коментари на този етап", гласи още изявлението на Уилкинс.