Мениджърът на Тотнъм Хари Реднап най-вероятно няма да бъде единственият кандидат за селекционерския пост в английския национален тим по футбол, пише в днешния си брой вестник The Guardian. В най-скоро време от Футболната асоциация на Англия трябва да обявят списъка с имена за наследник на уволнения Фабио Капело, като според авторитетната медия, в него, освен Реднап, ще попаднат още Жозе Моуриньо и Пеп Гуардиола.

С отличната си работа начело на Тотнъм, Хари Реднап все пак остава фаворит за поста, но от футболната централа искат да се подсигурят с още няколко кандидата. Жозе Моуриньо бе спряган за горещото място още преди назначаването на Фабио Капело и никога не е крил желанието си да работи отново в Англия. Очаква се португалецът да напусне Реал Мадрид в края на сезона независимо от факта дали ще завърши сезона с трофей или не.

В същото време треньорът на Барселона Пеп Гуардиола все още отказва да поднови контракта си с клуба, който изтича в края на кампанията и евентуално предложение от ФА би било допълнителен мотив да не го направи.

Временният наставник на „трите лъва“ Стюърт Пиърс пък публично обяви, че е готов да води отбора и на еврофиналите в Полша и Украйна. Психо записа първия си мач като селекционер на мъжкия тим на Англия при загубата с 2:3 от Холандия на „Уембли“ в сряда. Пиърс ще продължи да селектира футболисти преди официално да бъде обявено името на новия селекционер на „трите лъва“.