В своята колонка в английското издание „Sun” Хари Реднап се изказва доста остро срещу капитана на българския национален отбор Димитър Бербатов заради ситуацията, която той предизвиква с действията си в Тотнъм.

„Последното нещо, от което се нуждае Мартин Йол в момента, е цупенето на Димитър Бербатов за това, че не попада сред титулярите всяка седмица.

Можеш да разбереш, какъв е истинският характер на един футболист, когато картите са на масата, а напрежението в отбора е много голямо. А всички видяхме, какво представлява българинът, когато се нацупи, след като остана на резервната скамейка срещу Нюкасъл – лицето му бе като на голямо бебе.

Знаем, какъв отличен състезател може да е той. Показа го миналата година с 23-те гола, които отбеляза в първия си сезон във Висшата лига.

В момента обаче, той не е същият нападател, поне от това, което аз видях досега. Бербо изглежда незаинтересован, като играе за себе си, а не толкова за „шпорите”.

Отношението му е отвратително, а това, което показа на „Сейнт Джеймс Парк”, изпрати много погрешни сигнали.

Може би се мръщи, защото не премина в Манчестър Юнайтед през лятото.

С държанието си обаче, в никакъв случай не си прави услуги. Това знам, тъй като съм сигурен, че сър Алекс Фъргюсън няма да вземе в състава си футболист, който се държи, както Бербатов през изминалата седмица.

Когато отборът ти има проблеми, силните характери трябва да направят една крачка напред и да покажат, че имат смелост и кураж.

Точно това прави Роби Кийн, а българинът би трябвало да покаже същото. Винаги съм вярвал, че когато загубиш подкрепата на даден играч, трябва да се отървеш от него възможно най-бързо. Няма значение, колко е добър той, по-добре си без него.

Ужасно е, когато видиш някои от футболистите си да си шепнат по време на тренировка и да заговорничат кой знае с какво. Не бива да се позволява на играчите да пренебрегват властта на наставника.”