Капитанът на Тотнъм Ледли Кинг бе глобен със 160000 паунда от мениджъра Хари Реднап, след като посрещна неделното утро в ареста.

Английският национал се прояви като расист в нощен клуб, където обиди охранител с думите „дебело пакистанско копеле”, преди да удари пазача в лицето и впоследствие да бъда арестуван за проявата си.

Реднап е бил вбесен от проявата на Кинг, който се напил като кирка преди инцидента в дискотеката, състоял се само няколко часа след равенството срещу Евертън.

„Не мисля, че има място за пиене във футбола, за който и да е играч. Казвал съм не веднъж, че не се сипва дизел във Ферари”, каза гневният Реднап.

„Не бихме имали такива проблеми, ако играчите не пиеха. В Тотнъм ние правим много за децата, някои от които са в непривилегировани, трябва да служим за пример.”

„Твърде много се пие в тази страна. Твърде много хора не са щастливи, ако не пийнат. Съвременните футболисти са атлети от висша класа и би трябвало да се грижат за телата си, да служат за добър пример”, каза още Хари Реднап.